Alta online Àrea de Socis

L’ entrenament amb pes lliure permet entrenar amb llibertat de moviment, sense condicionar un patró guiat i repetitiu com passa amb màquines i politges, permetent així treballar diversos grups musculars alhora. El entrenament amb pes lliure és de major intensitat i complexitat, per la qual cosa està indicat per a aquelles persones amb més experiència esportiva, però, però, també podran practicar-ho aquells que no sàpiguen com, recomanant-se recórrer a un tècnic qualificat o entrenador personal que pugui fer un assessorament i acompanyament en el desenvolupament de l’entrenament. I és que és imprescindible tant un bon control del cos com de l’execució de l’exercici.

L’entrenament amb pes lliure requereix un bon control del cos i de l’execució de l’exercici

Entre els seus avantatges hi ha la de millorar la coordinació i el to muscular, augmentar la força i la massa muscular, a més de ser de les millors opcions per treballar els abdominals, en augmentar l’activació d’aquests músculs en actuar com a estabilitzadors.

Per fer aquest tipus d’entrenament és fonamental conèixer els músculs que formen part del cos per poder identificar quina es vol treballar i la manera de fer-ho en cadascun dels casos. Només així es podrà establir una pauta amb els exercicis més convenients i el pes a emprar, requerint una execució tècnica correcta.

A la zona de pes lliure trobaràs tot el material necessari per fer el teu entrenament i és recomanable que segueixis unes pautes per realitzar-lo sense que suposi un perill per a tu i per a la resta dels usuaris. Per això, de la mà dels nostres professionals experts et donem les pautes per saber com fer un entrenament amb pes lliure segur :

  • A aquesta zona només es podrà accedir a partir dels 16 anys .
  • Realitzar rotacions i ocupar un únic lloc . D’aquesta manera facilitarem que els diferents llocs s’alliberin després que una persona ho hagi fet servir el temps raonable, i per facilitar l’entrenament a tots els usuaris es descartarà reservar els llocs, romandre-hi mentre es descansa i utilitzar diversos llocs alhora .
  • És un entrenament individual , evita aglomeracions. Si el lloc d’entrenament és ocupat per altres persones, pregunta al teu tècnic per alternatives.
  • Evitar sorolls o crits desproporcionats, així com deixar caure els discos, manuelles o barres carregades a terra . Impedirem molestar a tots els altres usuaris que estan en aquesta mateixa zona o en altres, respectant la convivència al gimnàs.
  • L’entrenament s’haurà de fer amb calçat i roba adequats . Per la vostra seguretat no es permet entrenar descalç, amb xancletes o amb calçat no esportiu. No és segur fer-ho en aquestes condicions perquè hi ha riscos involuntaris que es produeixi la caiguda del material o que algú ensopegui a la sala. A més, per higiene és obligatori col·locar una tovallola sobre la màquina durant el seu ús .
  • Tenir cura i col·locar els materials després del seu ús és responsabilitat de tots perquè els altres usuaris puguin fer la mateixa feina i en les mateixes condicions que els que els han utilitzat prèviament.

Entrenar és important, però és més important que es realitzi en unes condicions de total seguretat per a qui el practica i per a l’entorn.

Tancar
Forus
Gimnasos Forus