Alta online Àrea de Socis

Fundació Forus i Missatgers de la Pau ratifiquen la seva col·laboració

Un any més, la Fundació Forus i Missatgers de la Pau han tornat a segellar el seu acord de col·laboració com fan des de fa cinc anys, quan va començar aquesta relació que ha donat com a resultat la construcció de l’escola alternativa La Paz, a Cotonú (Benín ).

Es tracta d’un projecte solidari que consisteix en la implementació d’un programa de cursos accelerats en benefici de nens d’edats entre 10 i 17 anys en situació de vulnerabilitat social i econòmica, que mai no han assistit a l’escola o que no disposen de certificat de naixement al fitxer nacional d’Identificació de la Població. Després d’un període de tres anys de classes, s’obté un Certificat d’Educació Primària que en el sistema educatiu tradicional s’aconsegueix en sis anys de classes de primària.

L’escola alternativa La Paz ofereix cursos accelerats per a nens entre 10 i 17 anys amb l’objectiu de reduir la taxa d’analfabetisme

L’origen d’aquesta col·laboració va començar el 2018 amb l’adquisició del terreny on un any més tard es va construir el centre i en les obres del qual va col·laborar Mans Unides. Amb tota la infraestructura ja dempeus, el 2020 va suposar l’inici de les classes del primer any pilot del projecte amb 37 alumnes. El 2021 va ser l’any de consolidació i es van posar en marxa els tres nivells de classes amb un total de 73 alumnes inscrits. I un any més tard, al juny, van ser 14 alumnes que es van presentar a l’examen nacional del Certificat d’Educació Primària.​

A més, i com a complement a la tasca que es duu a terme amb els menors, s’ha desenvolupat una altra iniciativa de reforç que consisteix a donar suport a les mares dels nens beneficiaris en la gestió de les activitats generadores d’ingressos i, així, garantir un millor seguiment soci escolar dels alumnes. En aquesta línia, també es programen activitats extraescolars com a classes d’habilitats o de suport psicològic individual.

Per un futur pròsper per a tots

Aquesta iniciativa pretén reduir l’elevada taxa d’analfabetisme del país i donar una segona oportunitat d’escolarització. Al costat de Missatgers de la Pau, la Fundació Forus busca continuar col·laborant en el futur per arribar als qui més ho necessiten i fer possible un futur pròsper per a tots.

Tancar
Forus